Robobloq

Leer coderen met de robots van Robobloq

Maak kennis met de constructie robots van Robobloq! Deze STEM robots worden als uitdagende bouwpakketten (Qoopers en Q-Scout) geleverd en zijn in minder dan een uur in elkaar te zetten. Via de app, die te gebruiken is op iOS & Android smartphones en tablets, kun je de robots programmeren, opdrachten uitvoeren en vrij laten manoeuvreren.

De Robobloq robots biedt leerlingen de kans om op een leuke manier de programmeer vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens het bouwen en het programmeren van de Robobloq robots wordt het “computational thinking” gestimuleerd. De kinderen worden uitgedaagd om nieuwe ideeën tot leven te brengen op innovatieve en creatieve manieren. Het wordt niet voor niets de “Coolest metal robot to build and code” genoemd.
genoemd.

Robobloq Qobo

Qobo is een kleutervriendelijke programmeer robot vanaf 3 jaar! Deze slak-robot is te programmeren doormiddel van programmeer-puzzels en leert kleuters de basis van het programmeren op een zo spelenderwijs mogelijke manier. Daarnaast wordt het kind uitgedaagd om in oplossingen te gaan denken. De Qobo slak is voorzien van een interactief gezicht welke begint te lachen wanneer je het aanraakt, een luidspreker en een slakkenhuis voorzien van LED verlichting. Tevens biedt de bovenkant van Qobo de mogelijkheid om bouwstenen zoals die van Lego te monteren. Zo kan de programmeerbare slak gepersonaliseerd worden naar ieders fantasie!

Qobo is voorzien van digitaal Nederlands lesmateriaal i.c.m. met de meegeleverde programmeer puzzelstukken en een plattegrond. Het lesmateriaal is opbouwend en uitdagend en leert de kinderen de eerste stappen binnen het “computional thinking” curriculum. Op de kleurrijke plattegrond kunnen de lessen en ook zelfbedachte opdrachten eenvoudig ingezet worden.

Lees hier meer over de Qobo.

 

Robobloq Qoopers

De Qoopers is de meest uitgebreide Robobloq robot. In totaal bevat de Qoopers maar liefst 174 metalen onderdelen, welke op 6 verschillende manieren in elkaar gezet kan worden. Daarnaast kun je gebruik maken van je eigen creativiteit om jouw droom robot te maken. Het in elkaar zetten van de Qoopers duurt minder dan een uur.

Koppel de robot met de app en programmeer Qoopers bewegingen. Qoopers is voor kinderen vanaf 8 jaar. De Qoopers 
is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. De Q-Scout beschikt over online Nederlandstalige educatiegids en challenges!

Lees hier meer over de Qoopers.

 

Robobloq Q-Scout

De Robobloq Q-Scout Deze robot spreekt iedereen aan met zijn grote ogen en leuke glimlach. Het bouwen van de Q-Scout duurt minder dan 30 minuten en biedt dezelfde oneindige codeer mogelijkheden als de Qoopers.

De Q-Scout voorzien van een sensor die lijnen volgt en obstakels kan ontwijken. Maak de eerste stappen binnen de codeer wereld en ontwikkel je vaardigheden. De Q-Scout is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. De Q-Scout beschikt over online Nederlandstalige educatiegids en challenges!

Lees hier meer over de Q-Scout.

Klik hier voor de handleidingen en EU Conformiteitsverklaringen.